Gleby zamknięte w słoiku
Opublikowano: wtorek, 10, styczeń 2023
Poziom próchniczny, warstwa brunatnienia czy proces murszenia to już nie tajemnica. Uczniowie klas 7 wykonali na lekcji geografii bardzo ciekawą pracę, a mianowicie zamknęli gleby w słoiku. Dzięki produktom znalezionym w kuchni tj. mąka kukurydziana, bazylia, płatki śniadaniowe - stworzyli profile glebowe. Niektóre gleby były nawet jadalne, gdyż poziomy glebowe wykonano ze smacznych materiałów np. żelki, kakao, pianki, itp.
Zapraszam do galerii prac
Nauczyciele geografii
View the embedded image gallery online at:
http://spbanino.098.pl/strona/9-z-zycia-szkoly/3301-gleby-zamkniete-w-sloiku#sigFreeId93f010cf30
http://spbanino.098.pl/strona/9-z-zycia-szkoly/3301-gleby-zamkniete-w-sloiku#sigFreeId93f010cf30